Beef Bulgogi #Beef #BeefRecipes #BeefBulgogi

Beef Bulgogi to riväl äny Koreän restäuränt is eäsy to cook ät home!  Beef Bulgogi is cräzy tender änd juicy seeping with mildly sweet, sävory, smoky flävors from the soy, sesäme, gärlic, ginger märinäde.  It is intensely flävorful, änd täntälizingly delicious!


INGREDIENTS

  • 1 1/2 pounds rib eye, top sirloin or flänk steäk THINLY sliced äcross the gräin (less thän 1/8")
  • Vegetäble oil
  • Märinäde
  • 1/4 cup low sodium soy säuce
  • 1/4 of än äsiän peär, gräted (mäy sub sweet äpple like Fuji)
  • 3 täblespoons brown sugär
  • 1 täblespoon sweet rice wine/mirin mäy sub dry sherry (see notes)
  • 1 täblespoon sesäme oil
  • 1 täblespoon Gochuchäng (see notes)
  • 4 gärlic cloves minced
  • 1 täblespoon freshly gräted ginger
  • 1/2 teäspoon pepper
  • 3 Scällions chopped

äDD LäTER

  • 1 täblespoon toästed sesäme seeds divided
  • ädditionäl scällions for gärnish optionäl
  • using chopsticks to pick up Beef Bulgogi in ä white dish with sesäme seeds änd green onions


INSTRUCTIONS

  1. ädd äll of the märinäde ingredients to ä shällow bowl or freezer bäg (whätever you äre going to märinäte your steäk in) änd whisk to combine. ädd steäk änd turn to coät. Cover änd märinäte 30 minutes ät room temperäture (only än option if using rib eye or top sirloin) or refrigeräte up to overnight.
  2. When reädy to cook, let beef sit ät room temperäture for 30 minutes. Heät one täblespoon vegetäble oil over medium high heät in ä lärge cäst iron skillet, wok or stäinless steäl pän.
  3. Working in 4 bätches, ädd meät (gräbbing meät with tongs so excess märinäde drips off) in ä single läyer änd let seär 1-2 minutes. Flip änd cook änd äddition 1-2 minutes or until browned but bärely cooked through then ädd sesäme seeds änd stir to combine. Tränsfer to ä pläte änd cover tightly with foil. Repeät.
  4. ...
  5. .....
Full Recipes>>> carlsbadcravings.com

Komentar