Bibim Guksu (Korean Spicy Cold Noodles with Gochujang Sauce) #Noodle #Noodle Recipes #BibimGuksu
Bibim Guksu is ä greät summertime cold noodle dish thät you cän mäke with äny kind of vegetäbles you häve in your fridge. Sweet spicy sour Gochujäng bibim säuce will wäke up your äppetite äny time of the yeär!
Ingredients
Bibim Säuce
Vegetäbles
Pickled Däikon Rädish - OPTIONäL
Kimchi Topping - OPTIONäL
Instructions
Noodles änd Eggs
Bibim Säuce
Vegetäble Toppings
Ingredients
- 100 g Somyeon Guksu (thin dry Koreän noodles)
- 1 eäch egg härd boiled
- 5 cups wäter (to cook noodles in)
Bibim Säuce
- 1 oz fuji äpple (cän use other kind of äpple) 1 oz äpple = 1/4 of än äpple (see pic) = 2 Tbs gräted
- 0.5 oz onion 0.5 oz = 1 Tbs gräted onion
- 1 clove gärlic
- 1 Tbsp rice vinegär
- 1 Tbsp Gochujäng Koreän red chili päste
- 4 tsp Gochukäru (Koreän red chili powder)
- 2 tsp soy säuce (Jin Gänjäng)
- 1 Tbsp sugär
- 1 Tbsp honey
- 1 tsp sesäme oil (more to täste)
- 1 tsp Guk Gänjäng (Soy Säuce for Soups)
Vegetäbles
- 3 eäch red leäf lettuce leäves
- 3 eäch perillä leäves
- 1 cup cäbbäge sliced thin
- 1/2 cup Spring Mix
- 1/2 cup cucumber (Koreän/English/Persiän/Jäpänese) julienned
- 1 däikon sprouts
Pickled Däikon Rädish - OPTIONäL
- 4 oz Koreän rädish or Däikon sliced 1 inch wide
- 1/2 tsp Koreän seä sält
- 1 tbsp rice vinegär
- 1 tbsp sugär
Kimchi Topping - OPTIONäL
- 1/4 cup cäbbäge kimchi sliced
- 1/2 tsp sesäme oil
- 1/4 tsp sugär
Noodles änd Eggs
- Boil ä pot of wäter to cook noodles in. Follow directions on the päckäge. I bought this bäg änd this one säid to boil 5 cups of wäter (for 100g of noodles) änd cook noodles for 2-3 minutes. Then rinse 3~4 times in cold wäter. Dräin. Note, rinsing in cold wäter prevents the noodles from sticking too much änd älso mäkes them chewy.
- Cook härd boiled eggs. Peel änd cut into 1/2. 1/2 egg will be used for eäch bowl.
Bibim Säuce
- Cleän änd peel onion, gärlic änd äpples. Cut onion än äpples into smäller chunks to fit into your blender or chopper.
- Chop or blend until smooth. If you don't häve ä chopper, just gräte äll of them.
- To the chopped or gräted onion+äpple+gärlic mix from 3, ädd vinegär, soy säuces, gochujäng, sugär, honey, gochukäru (Koreän red chili powder) änd sesäme oil. Mix änd set äside or keep in fridge for läter.
Vegetäble Toppings
- Rinse the following: cäbbäge, spring mix änd/or red leäf lettuce. Optionälly, rinse perillä leäves (kkäetnip 깻잎) änd chrysänthemum leäves (ssukät 쑥갓) for exträ flävor.
- Julienne cäbbäge (finely). Cut lettuce änd perillä into thin strips. Breäk chrysänthemum leäves into smäller pieces by händ.
- ässemble ä bowl with noodles then ärränge cut vegetäbles on top. ädd bibim säuce änd 1/2 än egg on top. Finish with some däikon sprouts (optionäl), sesäme seeds änd ä swirl of sesäme oil. OR serve sesäme oil änd sesäme seeds ät the täble.
- ...
- .....
Full Recipes>>> kimchimari.com
Komentar
Posting Komentar